Danmarksmestre i fleksjob: 149 ud af 180 fleksjobbere i job

I tæt samarbejde med Aabenraa Jobcenter har Integro igennem 3½ år arbejdet på at hjælpe ledige fleksjobbere i job.

Med afsæt i den nye fleksjobreform og i kraft af et fokuseret og resultatorienteret samarbejde opnåede vi et helt enestående resultat i 2013, idet 149 borgere ud af 180 fik fleksjob – svarende til 83 %. Disse resultater blev positivt videreført i 2014, hvor 78 borgere ud af 86 fik fleksjob – svarende til 91 %.

Resultatet blev til via et tillidsfyldt og trygt samarbejde med de ledige fleksjobbere, hvor de blev afklaret i forhold til deres jobmål allerede i uge 1 og således var målrettede og fokuserede fra start. Samtidig sørgede de meget kompetente sagsbehandlere i Jobcenter Aabenraa for, at rammebetingelser for deltagelse i forløbet var tydeligt meldt ud. Disse ting i kombination har vi erfaret giver et rigtig godt udgangspunkt.

I forlængelse af afklaringen blev kursisterne bedt om at udpege 5 til 10 ”ønske”virksomheder eller -institutioner, som efterfølgende blev kontaktet af kursisten, Integro eller begge i fællesskab.

Som oftest resulterede dette i en aftale om et 4 ugers praktikforløb, som efterfølgende førte til resultatet – at 83% eller godt 8 ud af 10 kursister kom i fleksjob.

Udover metodikken er en væsentlig forklaringsfaktor, at Integro har udbygget et tæt og tillidsfyldt samarbejde med det lokale og regionale arbejdsmarked. Dette giver de bedste muligheder for klargøring til fleksjob samt ikke mindst selve opnåelsen af fleksjobbet.

Afslutningsvis kan det nævnes, at Aabenraa Kommune i 2012 lå på en 72. plads i ledighed blandt fleksjobbere ud af 98 kommuner. I 2013 blev denne status forvandlet til en flot førsteplads med hele 300 fleksjob etableret af Aabenraa Jobcenter. Og selvom tallene for 2014 endnu ikke kan gøres helt op, er der noget der tyder på, at Aabenraa fortsætter successen og igen i 2014 kommer helt i top.

I Integro ønsker vi tillykke med de flotte resultater og glæder os over at have været bidragsydere hertil.